Blizanci iz pakla: Jedan činio zločine, drugi ležao u zatvoru

Blizanci u filmovima obično imaju lošu reputaciju – ili su prikazani kao sotonska bića ili kao najgora noćna mora za roditelje.

Neke od tih priča doista imaju temelja u stvarnosti, kao što je ova s blizancima koji su se dobrano poigrali sa zakonom.

Američka je policija 1993. uhapsila Ronalda Andersona zbog napada na svoju otuđenu ženu. Jedini problem koji je postojao je bio taj što je Ronald već bio uhapšen za isti zločin, nekoliko dana ranije, a podaci su pokazali kako trenutno služi svoju šestomjesečnu zatvorsku kaznu.

Provjerili su – doista je bio tamo. Prije nego je jedinica za “vremensko putovanje” uspjela otpetljati taj očigledni paradoks, Ronaldov je prijatelj uspio objasniti sve. Naime, Ronald je imao blizanca s imenom Donald, koji je imao običaj odsluživati kazne zatvora propisane njegovom bratu. Ukupno, Donald je priznao kako je već odslužio četiri Ronaldove zatvorske kazne jer je vjerovao kako se njegov brat ne bi snašao u zatvoru.

Zamjenu započeli s vojskom

Sve je počelo 1970-ih kad se Ronald upisao u vojsku te je prošao nekoliko mjeseci rigoroznog treninga, sve da bi se u zadnjoj minuti odlučio kako ne želi ići u Koreju služiti kao mehaničar za helikoptere. Donald je tada rekao “Ko ga šiša, idem ja” – već je popravljao automobile po susjedstvu, pa koliko bi težak popravak helikoptera mogao biti?

Budući da ih niko nije ulovio (Donald je u Koreji postao kapetan ekipe), blizanci su nastavili izvoditi zamjene svaki put kad bi se Ronald našao u nevolji.
Donald je smatrao kako je njegov brat “premekan” za zatvor, unatoč činjenici da je Ronald postao nasilni kriminalac koji je prijetio da će ubiti svoju ženu.

Daš mu prst, uzme cijelu ruku…

Tako je Donald još jednom zamijenio svog brata pretvarajući se da je on – u namjeri da provede šest mjeseci u zatvoru. Očigledno se policija nije zamarala s provjerom otisaka jer nisu znali da ima blizanca. No, loše po Donalda, njegov se brat nije baš znao kontrolirati te je završio u pritvoru zbog pokušaja ubojstva svoje supruge, premlaćivanja i krađe te je osuđen na 14 godina zatvora uz dodatak 6 mjeseci koje je htio izbjeći. Donald i danas kaže kako bi rado odradio kaznu svog brata da može.

Related posts