Bivši gradonačelnik Beograda: Srebrenica je neoprostiv zločin, Mladić se krio kao bijednik

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i historičar Milan St. Protić bio je gost emisije “Aktuelno” Teše Tešanovića. Tokom gostovanja je govorio o genocidu u Srebrenici, Ratku Mladiću te drugim srodnim temama.

Protić je rekao da je zločin u Srebrenici neoprostiv jer su ga učinili Srbi, odnosno “nekrsti” na čelu sa Ratkom Mladićem.

– Oni su obrukalu ovu naciju za sva vremena – kazao je Protić.

Zločini protiv Bošnjaka u cijeloj istočnoj Bosni, koji nisu bili u mogućnosti da se brane, je, dodaje, ljaga na srpskom obrazu za sva vremena.

Milan St. Protić, bivši gradonačelnik Beograda, izrazio je svoj stav prema genocidu u Srebrenici i istakao da su ljudi koji su počinili te zločine izrodi i nemoralni krvoločni otpad koji zaslužuje svaku osudu srpskog naroda.

Gepostet von Retrospektiva am Samstag, 4. August 2018

– Osamnaest hiljada momaka je poginulo pod Mladićevom komandom u Bosni za tu Republiku Srpsku. Niko im nije spomenik digao, a plakali smo ovdje i kukali da li će on da ide u Hag ili ne, da li je sud pravedan ili nije. Je li to srpski oficir? Srpski oficir ide tamo dobrovoljno i kaže: “Meni ne treba odbrana, ne treba mi ništa. Sudite mi koliko god hoćete. Ja sam tu da odgovaram. Ja sam rat izgubio. Moji vojnici su izginuli.” On se krio kao posljednji bijednik, ko baba neka, po rupama i po podrumima. Kad su ga naizad isporučili poslije deset godina, kenkao je tamo. Sramota jedna za srpski narod. To oficir? To Srbin? To komandant? To nije ništa. E, to smo danas postali i njega slavimo. Takvog bijednika mi slavimo – izjavio je Protić te dodaje:

– Ako su nam idoli Arkan, Mladić, Karadžić, Milošević, Šešelj i njima slični, nije ni čudo što ovako prolazimo – poručio je.

Ovaj historičar je rekao i da se pravi Srbin stidi genocida u Srebrenici, a da je “cjenkanje” na temu da li je bio genocid ili ne sramota.

Related posts