Bišćani dočekali svjetsku juniorsku prvakinju u kickboxingu Emu Bajrić

Teško je i objasniti koliko sam ponosna i sretna. Ovo je definitivno najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Do naslova najbolje na svijetu došla sam uz pomoć svojih trenera, kolega iz kluba i članova porodice, a naročito najzaslužnijeg za sve, glavnog trenera Rinalda Pikolotija, rekla je Ema Bajrić na dočeku koji su joj pripremili sugrađani na Gradskom trgu u Bihaću.

“Nadam se da će biti još mnogo zlatnih medalja za moju Bosnu i Hercegovinu”, dodala je.

Članica Kluba borilačkih sportova “Favorit BH“ i reprezentacije BiH ovog vikenda osvojila je titulu svjetske juniorske prvakinje u kickboxu. U završnici Svjetskog šampionata za kadete i juniore u italijanskoj Veneciji, Bišćanka je trijumfovala s 3:0 protiv Sandre Savatić iz Srbije, dok je u finalnom ogledu rezultatom 2:1 bila bolja od predstavnice Turske Devrim Aydin.

Zlatno odličje osvojila je u disciplini “Low kick“, u konkurenciji starijih juniorki do 60 kilograma.

“Rad se isplatio. Mnogo smo u ovo uložili i zbog toga u Bihaću sada imamo šampionku svijeta. Neizmjerno sam ponosan na Emu, ali i sve druge juniorske reprezentativce naše države”, istakao je trener Rinaldo Pikoloti.

Vrhunskim rezultatom na šampionatu u Veneciji, Ema Bajrić je potvrdila evropsko zlato, osvojeno prošle godine u Skopju. Tako je sada aktuelna prvakinja Evrope i svijeta, te pobjednica Evropskog kupa u juniorskoj konkurenciji.

/fena

Related posts