Bihać: Zaustavimo nasilje nad ženama i djecom putem Interneta i mobilne telefonije

Organizacija „Glas žene „ Bihać danas 25.11.2017.g. započela je svoje aktivnosti u okviru 16 Dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, djevojakam i djevojčicama na način da je održala uličnu akciju na Gradskom tgu u Bihaću.

Na ovaj način aktivistkinje Organizacije „Glas žene „ skrenule su pažnju javnosti na problem i ozbiljnosti posljedica nasilja nad ženama i djecom u čijem se izvršenju koriste savremene tehnologije i mobilna telefonija, i nemogućnost sankcionisanja počinitelja zbog nepostojanja zakonskog okvira.

Organizacija „Glas žene „ u okviru kamapnje „Bezično – nevidiljivo , a bolno „ na gradskom trgu u Bihaću prikupljala je potpise podrške građana i građanki za Inicijativu sa prijedlogom teksta Nacrta za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona FBiH .

Građani Bihaća odazvali su se uličnoj akciji u velikom broju te svojm potpisom dali punu podršku Incijativi za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona FBiH koja je rezultat trogodišnjeg istraživačkog i konsultativnog rada eskperata iz krivičnoprave oblasti.

Kamapnju „ Bezično nevidljivo ali bolno provodi Centar ženskih prava iz Zenice uz podršku nevladinih organizacija i individualki u 13 gradova Federacije Bosne i Hercegovine: Bihać, Bugojno, Goražde, Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic, Maglaj, Mostar, Sarajevo, Travnik, Tuzla, Visoko, Žepče i Zenica.

Related posts