Bihać: Mještani Vrkašića na asfalt čekaju 50 godina !!!

Naselje Vrkašic je prvo prigradsko naselje udaljeno samo četiri kilometara od centra grada i trenutno je naseljeno sa približno 600 stanovnika.

Najveći problem mještana ovog naselja je taj što put koji prolazi kroz naselje nije asfaltiran, a trenutno stanje puta je takvo da su rupe na cesti tolike da automobil može “nestati” u njima. Prašina koju automobili podižu prilikom prolaska makadamom uništava sve živo tako da niti cvijeće, niti voće, a ni povrće ne može rasti u dvorištima pored puta.

Ova dionica puta je jedini alternativni pravac puta Bihać – Izačić, te prilikom izvođenja radova ili prekida saobraćaja na glavnoj cesti, sav saobraćaj se preusmjerava ovim pravcem. Radi se samo o dionici kraćoj od jednog kilometra asvalta koji treba da se spoji sa Kamenicom. Sramotno je da to niko ne spominje. Već godina mještani ovog naselja žive pored ceste koja više nalikuje “šumskoj stazi” nego cesti, pa ovim putem apeliramo na sve nadležne institucije da se posvete riješavanju ovog problema. – piše uskdanas.

Related posts