Bihać: Biciklisti i maratonci krenuli put Srebrenice

Sa gradskog trga u Bihaću danas je startao 13. biciklistički maraton Bihać – Srebrenica pod nazivom “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Preko 280 biciklista iz deset zemalja Evrope u organizaciji Kluba ekstremnih sportova Limit krenulo je put Srebrenice.

Put dug preko 500 km proći će u tri etape, a prema riječima Ermina Lipovića, predsjednika KES Limit, ove godine na maratonu učestvuje jako puno omladine koja vožnjom do Srebrenice želi poslati poruku da genocid nad nevinim žrtvama Srebrenice nikada neće biti zaboravljen.

Pored biciklista put Srebrenice krenuli su i maratonci koji su u organizaciji sportskog kluba Rekreativac osmi put krenuli put Srebrenice. Njih i bicikliste sa gradskog trga ispratio je veliki broj građana, te predstavnici gradova Bihać i Cazin, te Vlade USK-a.

Prva ruta maratona je Bosanski Petrovac-Ključ-Jajce, gdje će i biti prvi konak. Druga etapa je Jajce-Donji Vakuf-Bugojno-Novi Travnik-Sarajevo, a treća Sarajevo-Olovo-Kladanj-Srebrenica. Dolazak učesnika maratona u Memorijalni centar Potočari predviđen je 10. jula, između 18 i 19 sati.

Related posts