BiH dočekuje Švicarsku: U grotlu Mejdana pada odluka o putniku u baraž za Svjetsko prvenstvo

Zmajevi će u gradu soli odigrati posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Njemačkoj i Danskoj.

Rukometaši BiH su u srijedu ostvarili veliku pobjedu protiv Švicaraca u St. Gallenu (24:21), tako da izabranike Bilala Šumana u baraž vodi pobjeda ili remi.

– Znamo šta nam je činiti, znamo kako ćemo igrati i mislim da imamo sve uvjete da napravimo pravi posao, odnosno da završimo ovaj posao koji smo počeli u ovim kvalifikacijama – kazao je u najavi ove utakmice Bilal Šuman.

Kapiten bh. rukometnog tima Mirsad Terzić uprkos pobjedi u prvom duelu nije promijenio mišljenje o Švicarcima. Smatra da su jako opasni i nezgodni. Pored toga “bezobrazni” i “arogantni”.

– Moje mišljenje o ekipi Švicarske nije se promijenilo ni poslije te pobjede, jer smatram da su jako opasni i nezgodni. Ali sada znamo i da su jako bezobrazni, arogantni što nam treba biti na umu na utakmici u Tuzli. Razmišljamo samo o bodovima i oni nas zanimaju – rekao je Terzić.

Nakon pet kola u grupi 6 BiH je lider s četiri boda, koliko ima i Švicarska. Estonija je posljednja sa dva boda.

Utakmica u Tuzli počinje u 20 sati. Dvorana Mejdan je već nakon trijumfa u Švicarskoj rasprodata, tako da će Švicarce dočekati paklena atmosfera.

/faktor.ba

Related posts