Bh. građani ljetuju u Albaniji, Italiji i Španiji, drastično povećan interes za Tursku

Bh. turističke agencije i ove godine su se potrudile da ponude veliki izbor kada je riječ o ljetovanju. Aranžmani su namijenjeni za odmor, zabavu i edukaciju. Za razliku od prošle godine, ove godine je drastično porastao interes za odmor u Turskoj.

Kako nam je rekao Dino Imamović iz agencija Sol Azur i Buena Vista, hit destinacija uz Tursku je i Sicilija koja nudi mnoštvo izleta.

“U Turskoj nudimo klasični odmor s all Inclusive opcijom, dok je na Siciliji aktivni odmor u okviru kojeg posjećujete Etnu, Palermo, Taorminu i Sirakuzu. Veliki interes imamo i za špansko odmaralište Llorete de Mar i tradicionalno zabavno putovanje u Grčku. Ove godine je za sve aranžmane interes veći za 30 posto u odnosu na prošlo ljeto”, rekao je Imamović za Klix.ba.

Klijenti agencije Ventura Travel Agency ove godine imaju rezervisane aranžmane za Albaniju, Bugarsku, Hrvatsku, Tursku, Crnu Goru i BiH. Kako je rekao Adnan Terzić, cijene su povoljne, a nudi se kvalitetni hotelski sadržaji.

“Novine u ponudi su Bugarska, u kojoj se za 10 dana plaća 349 KM, te Italija u kojoj za osam dana izdvajate 489 KM. Nudimo i hotelske smještaje u Neumu”, kazao je Terzić.

BosnaExpres i ove godine ima klijente koji se najviše interesuju za Albaniju.

“Mi smo lideri kada je riječ o aranžmanima za Albaniju. To je sigurna zemlja i u pet godina koliko radimo nije bilo nikakvih problema. Cijena je ta koja diktira”, kazali su nam iz BosnaExpres agencije.

Centrotours i ove godine nudi brojne aranžmane, među kojima su i oni za Tursku, Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Grčku i Italiju.

Zabilježen je veliki broj klijenata koji već sada odlaze u Tursku po povoljnim cijenama, a tu su i posebni aranžmani koji su u velikom procentu rezervisani.

Related posts