Berlin: Kolege s posla dobili na jackpotu, uplatili 18, dobili 42 miliona eura

Dvojica muškaraca iz Berlina, koji su kolege na poslu, dobili su EuroJackpot od 42 miliona eura.

Dobitnici su vidjeli na televiziji da je EuroJackpot otišao u Berlin-Neukölln i odmah su provjerili svoje brojeve. Lutz Trabalski iz Loto Berlina je rekao da kolege svake sedmice igraju zajedno loto i da su uložili 18,50 eura. Nakon nekoliko dana su se javili lutriji.

“Bio sam iznenađen koliko je miran bio”, rekao je Lutz Trabalski o dobitniku koji se pojavio pred njim.

Njegov kolega i sudobitnik je ostao na poslu. Dobitni brojevi su bili 15, 23, 28, 33, 36 te 4 i 7.

“Normalno, nije najbolja ideja za prijenos novca ide na tekući račun. Ako neko živi u nekom selu, a dobitni račun lokalne banke iznenada doseže milione, ne može se računati na poštivanje bankovne tajne. Savjetujem da novac ostavite u velikoj banci. Također dobitnicima savjetujem da samo partneru govore o dobitku nikako maloljetnoj djeci, dobitak na lutriji nije lako probaviti ni za odrasle, a djeca su potpuno preplavljena”, kaže Trabalski.

Već su nailazili na dobitnike lutrije čija djeca nisu htjela u školi “podići prst” nakon dobitka. Drugi bi objavili dobitak u razredu – nakon toga roditelji su se bojali iznude i otmice djeteta.

Trabalski također preporučuje da dobitnici ostanu u poznatom okruženju za sada i prije svega zadrže posao.

“Većina sretnih ljudi “zaglavi se” u životu. Rad daje strukturu i društvene kontakte. Dobitnici na lutriji ne moraju nužno biti i sretni ljudi”, kaže Trabalski.

Related posts