Bećirović: Moramo pružiti otpor udarima srbijanskog vrha protiv države BiH

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirović je u pisanoj izjavi za medije naveo da politički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju „prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine“.

– Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja. Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu BiH, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje… Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi BiH i njenim građanima – ističe Bećirović.

On navodi da je „režim u Beogradu u panici jer će za sedam dana biti izrečena presuda njihovom miljeniku i njihovom generalu Ratku Mladiću i ona će vjerovatno biti osuđujuća, za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i drugim dijelovima BiH“.

Bećirović kaže da „manipulatori ponovno primjenjuju oprobani recept diskreditiranja probosanskih političkih kadrova“.

– Nažalost, političari, ali i građani koji vole, poštuju i priznaju državu Bosnu i Hercegovinu danas su podijeljeni, posvađani, konfrontirani, dezinformirani i izloženi strahovitoj antibosanskoj propagandi. Oni se danas ciljano i sistematski medijski dezinformiraju, politički raspamećuju, ekonomski iscrpljuju, obavještajno razvaljuju, historijski osporavaju i temeljito psihološki pripremaju da mirno i bez većeg otpora posmatraju divljanje velikodržavnih zločinačkih politika. Takva propaganda pokušava razoriti svijest građana, državnost i multietničko biće BiH – smatra Bećirović.

On navodi da je cilj da se naša država „pokuša pocijepati i da se ostvare osvajački i zločinački ciljevi iz vremena agresije na državu BiH“.

– Čitavi propagandni i drugi sistemi su usmjereni u pravcu da se pokaže da Bosna i Hecegovina ne može opstati kao država – navodi Bećirović.

Dodaje da je „naša obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi, da se odupremo zločinačkim antibosanskim politikama…“

– Pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani. Probudimo bosansku pamet i energiju. Poručujmo da tuđe nećemo, a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo. I budimo jedinstveni i složni u toj poruci – poručio je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Related posts