Audi osvježio svoj najprodavaniji model

Njemački Audi osvježio je svoj najprodavaniji model A4 u verzijama Sedan i Avant za 2019. godinu uz blage promjene.Posebno se ističe nov dizajn branika, felni i “S line competition” paket opreme u automobilu koji je predstavljen 2015.

Na prednjem braniku dominiraju pentagonalni okviri za ventilacione otvore u kojima se nalazi okvir u obliku slova “U” koji imitira aluminijum, ali nije.

Odmah pored njega je plastika koja daje sportskiju notu ovom automobilu. Sam dizajn prepoznatljive prednje maske se mijenja u zavisnosti od paketa opreme, pa tako u S Line imitira 3D izgled.

Audi je promijenio i zadnji branik u koji je instalirao dva trapezoidna izduva, između kojih je prerađeni difuzor, manji nego prije.

Što se tiče aluminijumskih felni, kupci će moći da biraju dimenzije od 16 do 19 inča.

Tu je još novina, poput Turbo plave boje, “RS” krovnog spoilera na Avant verziji, logo Audija na donjem dijelu zadnjih vrata, crvene kočione čeljusti, LED farovi, sportsko oslanjanje…

S Line Competition donosi i neke izmjene u unutrašnjosti, poput polukožnih crnih sportskih sjedišta, volana sa tri kraka, RS karon obloga.

Prodaja redizajniranog Audija A4 Sedan i Avant počinje u trećem kvartalu u Nemačkoj.

Related posts