Amel Dizdarević uhapšen u Bihaću: Muškarca pretukao i ostavio vezanog u šumi

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona pronašli su i uhapsili Amela Dizdarevića sa područja općine Velika Kladuša, za kojim je MUP Livanjskog kantona tragao zbog sumnje da je prije dva dana opljačkao, pretukao i vezao 58-godišnjeg Ivu Jakovljevića iz Jajca, te ga takvog ostavio u šumi nadomak Kupresa.

Dizdarevića su nakon hapšenja policajci MUP-a USK predali kolegama u Drvaru, te je sproveden u službene prostorije MUP-a Livanjskog kantona, gdje je trenutno na kriminalističkoj obradi. Bihaćka policija pronašla je i mercedes, kojim je Dizdarević pobjegao nakon napada na Jakovljevića.

Jakovljević je zbog težine povreda hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. On se i dalje nalazi na Klinici za neurohirurgiju, gdje je smješten zbog teških povreda glave.

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između Dizdarevića i Jakovljevića. Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi. On je nekako uspio izaći iz šume i doći do rampe kupreske Šumarije na lokalitetu Koprivnica. Tu ga je ugledao šumar, koji mu je odvezao ruke i skinuo ljepljivu traku s usta, a potom pozvao policiju.

Lokalni mediji jučer su prenijeli kako se njih dvojica odranije poznaju, te da se Jakovljević bavi uzgojem i prodajom stoke, kao i to da je Dizdarević radio za njega kao čobanin. Navodi se i to da su njih dvojica, navodno, bili zajedno na izletu u šumi kako bi roštiljali, te da je Dizdarević napao Jakovljevića dok je skupljao grančice za potpalu roštilja i udarao ga najvjerovatnije drvetom.

Kada su policajci došli na mjesto događaja, Jakovljević je pri svijesti bio bukvalno pet minuta. Uspio im je samo reći ko ga je napao. Kazao je da mu je Dizdarević ukrao neki novac, pretukao ga, vezao, pokušao ubiti i pobjegao. Onda je počeo povraćati i pao u nesvijest, nakon čega je prevezen u bolnicu.

(Izvor: BH Index)

Related posts