Ambasador Turske u BiH u posjeti USK

Današnjem potpisivanju Memoranduma o razumijevanju i saradnji između Trgovačke komore turskog grada Kodžaeli i Privredne komore Unsko-sanskog kantona, organizovanom u Vladi USK, pridružio se i Haldun Koč, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini .

Ambasador Koč ovom je prilikom razgovarao sa premijerom Rošićem o daljem jačanju poslovnih i kulturnih veza ovog dijela BiH i Turske, te uputio čestitke svim građanima Unsko-sanskog kantona za Dan državnosti BiH.

Premijer USK zahvalio se ambasadoru Koču koji je pomogao da se naprave mostovi između poslovnih zajednica Kodžaelija i Unsko-sanskog kantona.

– Danas potpisani Memorandum je prva naznaka poslovnog uvezivanja i naša je želja da se pored saradnje sa Kodžaelijem proširi i na druga područja, da se privrednici iz cijele Turske počnu zanimati za ovo područje. Ovim aktivnostima je urađena mapa puta a ono što slijedi jest rad na razvijanju ove saradnje, kazao je Haldun Koč, ambasador Republike Turske u BiH nakon sastanka sa premijerom USK Huseinom Rošićem.

Related posts