Akcija MUP-a USK u Bihaću: Prekršajni nalozi za 28 osoba zbog konzumiranja alkohola na javnom mjestu

Policijski službenici PS Bihać, Prve Policijske uprave, od 25-28.08.2017.godine u vremenskom periodu od 21.00-05.00 sati, na području grada Bihaća – naselja Gornje i Donje Prekounje, proveli su akciju s ciljem sankcionisanja počinitelja prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru s akcentom na prekršaj „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“ kao i sankcionisanje počinitelja prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH s akcentom na prekršaj “Nepropisno zaustavljanje i parkiranje“ te „ Kretanje pješaka po kolovozu“.

Rezultati ove akcije su slijedeći:

Iz oblasti Zakona o javnom redu i miru „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“ zatečeno je 28 lica u činjenju navedenog prekršaja kojima su uručeni prekršajni nalozi.

Ø Iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima BiH „Nepropisno zaustavljanje i parkiranje“ zatečeno je 10 lica u činjenju navedenog prekršaja kojima su uručeni prekršajni nalozi.

Također, policijski službenici PS Bihać, evidentirali su tri ugostiteljska objekta koja se nisu pridržavala Općinske odluke o ograničenju rada ugostiteljskih objekata o čemu je obavještena Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Sve Policijske stanice koje su u sastavu Uprave policije MUP USK-a će u narednom periodu nastaviti sa ovakvom vrstom planskih akcija na području Unsko-sanskog kantona.

Related posts