18. put tradicionalno: Već 18 godina KBC Bihać je domaćin najboljim kickboxerima u regiji

Bilo koji sport, bilo koja djelatnost, obilježavanje, takmičenje, rijetki su oni koji se mogu pohvaliti da su dočekali punoljetstvo u održavanju pojedinih manifestacija.

Kickboxing centar “Bihać”, klub sa najvećom tradicijom i najkvalitetnijim rezultatima u Bihaću, jedan od najstarijih kickboxing klubova u Bosni i Hercegovini, 8. aprila ove godine će 18. put okupiti najbolje kickboxere u regionu, ali i šire.

U dugoj historiji ovog takmičenja, koje je ujedno i najjače takmičenje u Bosni i Hercegovini, učešće su uzeli takmičari iz mnogih zemalja u Evropi. Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine je okupljalo i preko 750 takmičara, a ove godine se očekuje oko 600.

Po broju učesnika i po tradiciji u Gradu Bihaću na ovoj razini je Unska regata. Ovo je još jedna prilika za pormociju Bihaća, rijeke Une i toplih poruka koje će takmičari odnijeti sa sobom pored ostvarenih rezultata.

Takmičari će se nadmetati u 6 kickboxing disciplina (point fighting, light contact, low kick, full contact, kick light i musical forms).

Za sada organizatori imaju prijave iz 7 evropskih zemalja, a podrška vlasti je ovaj put gora nego ranije, tačnije totalno je izostala, i sve se svodi na obaćanje “biće” koje se rijetko kad održi.

Related posts