Zvizdić uputio telegram saučešća: Naše misli su sa građanima Turske

Prema posljednjim informacijama, poginule su najmanje 22 osobe, a 1.030 je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istočni turski grad Elazig

Povodom razornog zemljotresa koji je jučer pogodio istok Turske, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić uputio je telegram predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafi Şentopu.

Sa velikom tugom smo primili vijest o strašnoj tragediji koju je prouzrokovao zemljotres u vašoj zemlji. Upućujem vam izraze najiskrenijeg saučešća. Naše misli su s vama i s vašim građanima. Molim Vas da prenenesete izraze iskrenog saosjećanja porodicama poginulih i da poželite brz oporavak povrijeđenim građanima Turske. Računjate na prijateljsku podršku Bosne i Hercegovine, piše u telegramu predsjedavajućeg Zvizdića.

Prema posljednjim informacijama, poginule su najmanje 22 osobe, a 1.030 je povrijeđeno u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio istočni turski grad Elazig.

Related posts