Zubar i kickboxer iz Čapljine pretukao nastavnika zbog sinove jedinice iz likovnog

Nastavnik likovnog iz Osnovne škole Vladimir Pavlović u Čapljini završio je u Centru urgentne medicine SKB-a Mostar nakon što ga je pretukao roditelj učenika ove škole.

Kako nezvanično saznajemo, nasilnik je Dominik Lubina, predsjednik Kickboxing kluba Sensei, inače čapljinski zubar i predsjednik Sportskog saveza općine Čapljina.

Kako nam je potvrđeno u toj školi, on je fizički napao i pretukao nastavnika likovne kulture Gratisa Ferenca zbog jedinice koju je nastavnik dan ranije dao njegovom sinu.

Napad se, kako nam je potvrđeno, dogodio u prostorijama škole u 8.05 sati, a nastavnik je, prema prvim informacijama, zadobio teške povrede glave. On je odmah prebačen u mostarsku bolnicu, a slučaj je istovremeno prijavljen čapljinskoj policiji.

Kako su nam rekli u školi, nastavnik je dobio žestoke batine zbog kojih se uopće nije mogao sjetiti šta se zapravo dogodilo.

– Ne znamo šta se desilo sa ocem učenika, policija je dolazila, a mi još čekamo vijesti o kolegi – kazali su nam u ovoj školi i potvrdili da je do incidenta došlo zbog jedinice.

Iz Sveučilišne Kliničke Bolnice Mostar potvrdili su kako je pacijent u jutarnjim satima primljen na odjel CUM-a, ali zasada nemaju informaciju o stepenu povreda.

– Pacijentu se trenutno pruža pomoć i zasada je neutvrđen stepen povreda, te ćemo više informacija znati kroz sljedeći sat – kazala je za Adrijana Pandža, glasnovornica SKB Mostar.

U MUP-u HNK rekli su nam da im slučaj još nije prijavljen.

/faktor.ba

Related posts