Zima je postala nemoguća bez njih: Timberland cipele, prepoznatljivi modni klasik

Ovih dana svaka druga mlada osoba na nogama ima duboke cipele, popularno nazvane “kanađanke”.
Vole ih podjednako i žene i muškarci. Njihova karakteristična žuta boja savršeno pristaje casual odjeći, naročito onoj od džinsa.

Međutim, u posljednjih nekoliko godina Timberland cipele mogu se kupiti i u drugim bojama, poput tamno plave, crne, smeđe, crvene…

Prve Timberland žute čizme napravljene su 1973. godine za radnike. Bile su inspirirane funkcijom i formom, a ne trendovima i modnom pistom. Međutim, ostale su autentične i to je ono što je privuklo ljude. S vremenom su se počele prodavati i u buticima “Bloomingdales” i “Saks Fifth Avenue” u Americi, kada je ustvari i počela nova era žutih čizama kao moderne obuće.

Od tada Timberland više nije bio rezerviran samo za jači spol, jer su ga sve više nosile i žene.

– “Kanađanke” su u ovim hladnim mjesecima postale jednostavno nezamjenjive. Osim što su idealna obuća za hladno vrijeme i snijeg, one upotpunjuju svaki zimski modni stajling, jer primjera radi, muškarcu koji ih nosi, pruža dozu markantnosti i time podiže cjelokupan izgled – kaže Nives Ćorić, modna dizajnerica iz Mostara.

Timberland cipele i čizme možete nositi na bezbroj načina. Žene ih kombiniraju čak i sa haljinama, ali i ležernim odjevnim komadima, a sve češće na televiziji i internetu imamo priliku vidjeti slavne ličnosti u zanimljivim stajlinzima koje upotpunjuju Timberland obućom.

Lepeza modela zaista je široka, od obične i brušene kože, platnenih, do onih sa krznenim i zakovica detaljima.

Related posts