Željini navijači: Onemogućavanje demokratskog procesa je nedopustivo

Na Grbavici je sinoć održana vanredna Skupština FK Željezničar, odnosno bolje rečeno, pokušana je održati.

Naime, početkom sjednice je predsjednik Skupštine FK Željezničar u ostavci, Ermin Čengić, svojevoljno napustio istu i tako je ona prekinuta.

Danas su se povodom toga oglasili i iz Udruženja navijača FK Željezničar, koji su oštro osudili ovakav postupak Čengića.

“Udruženje navijača FK Željezničar osuđuje jučerašnji čin prekida skupštine kluba koju je svojevoljno donio predsjednik u ostavci, Ermin Čengić. U vrlo teškoj situaciji u kojoj se Klub nalazi, gdje je potrebno djelovati odmah i sad, smatramo potpuno nelogičnim opstruiranje održavanja sjednice i donošenje bitnih odluka za Klub.

Pozivamo predsjednika u ostavci, kao i sve ostale članove skupštine, na odgovorno ponašanje i organizaciju nove sjednice u najkraćem mogućem roku, a najdalje za sedam dana. Obezvrijeđivanje najvišeg klupskog organa i onemogućavanje slobodnog demokratskog procesa je nedopustivo, a UNFKŽ će u narednom periodu pomno pratiti djelovanje svih članova i pozivati na direktnu odgovornost sve one koji ukazano povjerenje zloupotrijebe.

Trenutni rezultati i poslovanje kluba ispod su svih očekivanja. Očekujemo od članova skupštine da na narednoj sjednici donesu odluke i imenuju ljude koji će ponuditi novu perspektivu i viziju stabilizacije kluba.

Željo je bio, jeste i bit će. Prije nas, sa nama i poslije nas. Mi smo Željini, Željo je naš!”, saopštili su Manijaci.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts