Zele Lipovača udružio snage sa pjevačem Black Sabbath-a

Zele Lipovača, osnivač grupe “Divlje jagode”, poslije uspjeha sa prvim singlom s istoimenog albuma “Internal Waves of Love”, predstavio je i spot za pjesmu “Missing You”.

Na novom singlu se kao poseban gost pojavljuje poznati britanski pjevač Toni Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom “Black Sabbath” ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag.

Martin u pjesmi “Missing You” pokazuje svu zrelost i raskoš vokalne interpretacije, a video za tu pjesmu snimljen je na lokacijama u Londonu i Zagrebu.

Vizualnu priču pjesme “Missing You” osmislio je i snimio Dario Godič iz “Cinematix” studija.

Spot za pesmu “Missing You” premijerno je emitovan na CMC televiziji i portalu 24 sata, a može se pogledati i na Youtube.

“Nadam se da je ”Internal Waves Of Love” album koji će publika prepoznati i koji će godinama slušati, a da se ne umore. Iako koncepcijski inspirisan raznim važnim događajima, mjestima i ljudima koji su fascinirali kroz istoriju, ovaj album je ujedno i čista emocija ljubavi i ljepote svega što me okružuje” rekao je Lipovača povodom izlaska njegovog drugog solo albuma.

Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju “Šišmiš”, miks i mastering albuma uradio je u Švedskoj gitarista grupe “King Diamond” i muzički producent Endi LaRok u svom studiju “Sonic Train”.

Nakon više od 35 godina karijere s “Divljim jagodama” i preko tri miliona prodanih nosača zvuka, Lipovača iza sebe ima više od 1.500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma, kao i veliku listu muzičara i izvođača za koje je takođe stvarao.

Related posts