Zbog janjećeg pečenja konobara udario autom

Šezdesetjednogodišnji Hamdo Hadžović prije nekoliko dana završio je s lisicama na rukama jer je zbog janjećeg pečenja napravio haos u kafani “Previla kod Amira” u sarajevskom naselju Blažuj, gdje je došao na ručak sa suprugom Silvanom Popović.

Nezadovoljan gramažom mesa koje mu je posluženo, izvrijeđao je konobara Samira Habula, a onda ga ispred objekta pregazio autom!

Prijetio vlasniku

Advokat Omar Mehmedbašić na ročištu u Općinskom sudu Sarajevo, na kojem se razmatralo Hadžovićevo pritvaranje, uspio je dokazati da je 61-godišnjak fizički napadnut te da se radilo o klasičnoj samoodbrani, tako da je pušten na slobodu.

Na ročištu su se mogli čuti pomalo komični detalji incidenta. Hadžović je ispred kafane svojim Mercedesom udario konobara Habula. Napadu je prethodila žustra svađa zbog narudžbe jer je Hadžović zatražio 300 do 350 grama mesa, a posluženo mu je pola kilograma. Hadžovića je to iznerviralo pa je zagalamio, ne želeći platiti meso. Svađu je prekinuo Amir Habul, otac konobara Samira, kazavši da ne moraju ništa platiti, samo da napuste kafanu i da se više ne vraćaju.

Hadžović se tada još više razbjesnio pa je poručio vlasniku da će ga zapamtiti, ali je ipak napustio objekt sa Silvanom. Međutim, ona je zaboravila jaknu, tako da je konobar Habul izašao za njom da joj je vrati, ali je Hadžović tek onda podivljao. Uzeo je metlu i udario konobara, koji se sakrio iza Silvane.

Psovke i uvrede

Habul je, izbjegavajući udarce metlom, Silvanu zakačio i oborio na tlo. Ratoborni supružnici na kraju su se smirili i otišli, a Habul se vratio unutra. Primijetio je Silvanin mobitel na stolu. U roku od pet minuta ona je već bila pred kafanom. Optužila ga je da ju je povrijedio pa mu je psovala i prijetila.

Sukob je kulminirao kada ga je Hadžović udario vozilom, a konobar je pao na haubu i uhvatio se za brisače. Vozio ga je tako petnaestak metara dok je Habul vukao noge po asfaltu. Spasio se tako što se bacio s haube. Gosti su pozvali policiju koja je uhapsila Hadžovića, dok su ostali akteri saslušani.

Došli na dženazu

Svako je u policiji pričao svoju verziju priče. Silvana je rekla da im je konobar poručio da: “J… govna” te je čak, prema njenom kazivanju, napao njenog supruga, koji je bio primoran uzeti metlu u ruke i braniti se. Kazala je još da ju je konobar udario u predjelu bubrega, a da ga je Hadžović iz straha udario autom. Poslije su otišli u hotel “Holivud”, gdje ih je čekalo 500 članova familije koji su došli na dženazu Hadžovićevom bratu, rekla je Silvana inspektorima.

(Izvor: Avaz.ba)

Related posts