(Zaboravni) Jusić na raskrsnici i narodne pare

Građani Unsko-sanskog kantona navikli su, nažalost, na vijesti u kojima izabrani zvaničnici često priskrbljuju zasluge za određene projekte bez ikakvog stvarnog uporišta za iste ili pak neiskazivanja minimuma poštovanja prema određenim institucijama koje su svojim radom navedeno odobrile.

Upravo jednom takvom članku ovih dana svjedočili su građani USK i s nevjericom iščitali vijest  o završetku radova na raskrsnici u naselju Donja Lubarda, u kojem je glavnu ulogu preuzeo narodni poslanik Nisvet Jusić.

S pravom bi se moglo tvrditi da naši političari još nisu naučili osnove javnog istupanja te da nisu shvatili kako javnost, koju često previše potcijenjuju, na raspolaganju ima sasvim dovoljno načina da se informiše o načinima realizacije određenih projekata.

Poslanik u Skupštini USK Nisvet Jusić javnost je prethodni mjesec zabavljao pokušavajući objasniti kako stranka ne razumije njegove poteze i kadrovske križaljke. Tako se iznenada i ničim izazvan narodni poslanik Jusić našao na „raskrsnici“ u naselju Donja Lubarda i sa tog mjesta poručio kako sve počinje i završava njegovim angažmanom i predanim radom. Ništa ne bi bilo sporno da Nisvet nije „slučajno“ zaboravio pomenuti Vladu USK-a koja je donijela odluku o ovoj investiciji, premijera Ružnića i ministre Vlade USK-a i skupštinske poslanike koji su glasali za budžet u kojem su planirane narodne pare za ovaj projekat. Usput je uspio pomenuti i općinu Bužim na čiji račun su prebačene pare. Kao da se komplikovana eksproprijacija zemljišta i brojni problemi koji su pratili ovaj projekat riješili sami od sebe. Kao i postupak javne nabavke, izbora izvođača i nadzor.

Ipak, sasvim slučajno, nije zaboravio jedino svoje stranačke drugove koji su prisustvovali ovom događaju. Tako nam „Nisvet bez stranke“ poručuje da su za njega bitniji njegovi stranački  kadrovi od svih institucija od Vlade i Skupštine kantona do općine Bužim. 

Da je vijest sa „raskrsnice“ ,koju je objavio portal pod nazivom prva.ba, obično bacanje prašine u lice građanima općine Bužim najbolje ilustruje činjenica da je preko noći ovaj portal suspendovan – od sramote.

Related posts