Xiaomi Mix Fold 3 stiže u augustu s četiri Leica kamere

Xiaomi je ranije ovog mjeseca potvrdio dolazak smartphonea Mix Fold 3, a sada je otkrio da će imati kamere s Leicinim tehnologijom.

Mix Fold 3 će postati prvi Xiaomijev smartphone proizveden na novoj proizvodnoj liniji, a imat će poboljšani dizajn kako bi se osigurala čvrstoća ovog preklopnog uređaja. Također, posjedovat će četiri kamere koje potpisuje Leica, dok su dva prethodnika imala po tri kamere.

Trenutno samo Vivo i Huawei imaju preklopne mobitele s četiri stražnje kamere, široku, ultraširoku i dvije telephoto kamere od kojih jedna ima periskopska sočiva iza. Detalji o specifikacijama Xiaomijeve implementacije još uvijek nisu objavljeni.

Xiaomi Mix Fold 2 je bio najtanji preklopni mobitel u njegovo vrijeme, dok je Mix Fold bio prvi uređaj svoje vrste sa 67W brzim punjenjem.

Jedna stvar koju Xiaomi tek treba uraditi sa svojom Fold serijom jeste da je lansira na međunarodno tržište, a novi model bi mogao predstavljati “treću sreću” iako su ranije glasine govorile da se to neće dogoditi.

Izvor: Klix.ba

Related posts