Vulin: RS nema svoju vojsku, ali srpski narod ima

Bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ u Srbiji Aleksandar Vulin izjavio je da je najviši interes Srbije da se očuva Republika Srpska u dejtonskom obliku.

– Mi smo donijeli skupštinske odluke po kojima je ugrožavanje bezbjednosti Srpske ugrožavanje bezbjednosti Srbije. Gdje je sukob u našim /ruskim i srpskim/ interesima? Vidite kako je lako bilo raditi za očuvanje ruskih i srpskih interesa – da ne priznamo /samoproglašeno/ Kosovo, da ostanemo vojno neutralni i sačuvamo Republiku Srpsku – rekao je Vulin.

On je dodao da će uvijek vjerovati u politiku stvaranja srpskog svijeta i ocijenio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić autentični vođa srpskog naroda.

– Republika Srpska nema svoju vojsku, ali srpski narod ima svoju vojsku. Srpski narod ima svoju vojsku, baš kao što srpski narod nema jedinstvenu državu, ali ima svog predsjednika, jednog predsjednika, ima predsjednika Aleksandra Vučića – rekao je Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

Vulin je rekao da je ponosan na orden koji je dobio od ruskog predsjednika Vladimira Putina, ističući da je Putin bezuslovno i apsolutno čuvao interese Srbije i srpskog naroda gdje god da živi, javlja Srna.

– Ako dobijete` recimo` `Legiju časti`, kao što je dobila Ružica Đinđić, to je velika čast, niste špijun francuski, a ako dobijete orden od predsjednika Putina onda jeste ruski špijun. Znači, postoje države i priznanja koja su dozvoljena i ona koja nisu – rekao je Vulin za TV “Pink”.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts