Vlada Federacije nije zanemarila USK, zanemarili su ga USK političari

I za aerodrom i za ostale projekte, drugi nam nisu krivi.

Naime, tokom dvodnevne posjete delegacije Vlade Federacije koju je predvodio premijer Fadil Novalić predočeno nam je da Vlada Federacije čini ipak više nego što naši lokalni, kantonalni političari rade na realizaciji projekata potrebnih građanima ovog kantona.

Tako za famozni aerodrom u Bihaću Novalić je rekao da je i prošle godine i ove godine planirano 2 miliona maraka za projekt.

-Krivi smo mi jer nismo aplicirali za ta sredstva koja su nam bila namjenjena- potvrdili su premijer Husein Rošić i gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Za to neće odgovarati niko, pa čak ni menadžment aerodroma koji samo po rješenju postoji, koji se finansiraju sa leđa građana a nisu bili u stanju da zatraže namjenjeni novac, a neće odgovarati ni političari koji su izgubili cijelu prošlu godinu u međusobnim borbama za prevlast, pa je bilo važno da ni jedna struja ne bude potpomognuta značajnim javnim sredstvima za koje je javna tajna da se naši Vlastodršci znaju u njih “ugraditi”.

Dalje, nije nam bilo poznato ni to da je Vlada Federacije dala nam 7,5 miliona maraka za realizaciju KFW projekta kanalizacije u Bihaću iako nisu potpisnici tog Ugovora a s kojim grad Bihać i danas ima problema jer su mnoge rupe ostale ne zakrpane.

-Do sada smo uložili i 8 miliona maraka na izgradnju puta preko Srbljanskog platoa te 2 miliona za elektrifikaciju Unske pruge- kazao je Novalić.

A ipak, i jedan i drugi projekt teško je razlikovati od obične puste livade, naročito sada kada je sve pod snijegom.

I za kraj, premijer Novalić je kazao da ćemo dobiti 26 miliona maraka iz kredite koje uzima Federacija, a za izgradnju zaobilaznice Bihać-Cazin.

Naime, to su ti projekti koje iz Krajine predlažu u Sarajevu. Da ima boljih projekata možda bi oni bili finansirani, ovako iz Federalne Vlade kritika se upućuje ovom kantonu jer nije aktivan u osmišljavanju, pripremi i predavanju projekata značajnih za građane USK.

Related posts