Više od 40 policajaca pretresa bihaćki Đački dom u kojem su smješteni migranti

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona od jutros, po naredbi Kantonalnog suda, vrše pretres na smještajnoj lokaciji migranata, odnosno nekadašnjem “Đačkom domu” u Bihaću.

U ovoj akciji učestvuje više od 40 službenika Policijske uprave, uključujući i pripadnike Jedinice za podršku kantonalnog MUP-a.

“Radi se o pretresu i osoba i objekta, kojeg koriste migranti. Cilj ovih aktivnosti je prije svega pronalazak tragova i predmeta koje potiču iz krivičnog djela, koje se mogu koristiti u izvršenju krivičnog djela, kao i predmeta koji su kažnjivi po zakonu o prekršajima. Pored pripadnika Policijske uprave MUP-a USK, u današnjoj akciji učestvuju i službenici Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Služba za poslove sa strancima, koji postupaju po svojim nadležnostima”, izjavila je Feni glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a Snežana Galić.

Policijske akcije ovog tipa već su provođene na istoj lokaciji, kao i u devastiranoj zgradi “Doma penzionera” u središtu Bihaća, te na smještajnim lokacijama migranata u Velikoj Kladuša.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona rečeno je da će se o rezultatima pretresa znati više po okončanju akcije.

Related posts