VIJEĆNICI I RUKOVODSTVO OO SDA BOSANSKA KRUPA RAZOČARANI POLITIKOM KOJU VODI KO SDA USK PREMA BOSANSKOJ KRUPI

Proteklih dana na području Unsko-sanskog kantona desila se rekonstrukcija Vlade USK-a gdje je u većinu ušla i Laburistička stranka.

Ovu odluku KO SDA nije podržao poslanik koji dolazi iz Bosanske Krupe Mehmed Mahmić, koji se jasno usprotivio uvođenju u vlast ratnog zločinca Fikreta Abdica.

Vec smo i ranije objavili objavili govor Mehmeda Mahmića u Skupštini USK-a u kojem kaže da ne želi učestvovati u radu skupštinske većine zajedno sa Laburističkom strankom i većinom koja ima maćehinski odnos prema Općini Bosanska Krupa.

Na održanoj sjednici KO SDA USK, prema informacijama sa kojim raspolaže portal, usvojeni su određeni zaključi koji će u narednom periodu pokušati otupiti oštricu najjače općinske organizacije na Unsko-sanskom kantonu Stranke demokratske akcije Bosanska Krupa.

Sudeći po statusu koji je objavio na svom Facebook profilu zamjenik presjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa i člana KIO SDA Mirsad Jusić, u kojem kaže da je svih osam vijećnika koliko ih ima Stranka demokratske akcije u Općinskom vijeću Bosanska Krupa odlučno istupiti iz SDA te proglasiti NEZAVISNI KLUB VIJECNIKA ukoliko KIO SDA USK nastavi sa dosadašnjom politikom.

Ako je suditi po reakciji članstva OO SDA Bosanska Krupa, reakciji rukovodstva i njenih vijećnika postoji velika mogućnost da u narednom periodu istupe iz Stranke demokratske akcije te jasno pokažu da nisu i neće biti poltroni bilo kakvih moćnika koji vode lošu politiku na našem kantonu.

U narednim danima, kako nezavnično saznajemo, OO SDA Bosanska Krupa će organizovati pres konferenciju na kojoj će jasno obrazložiti svoje stavove te buduće djelovanje.

Related posts