Vijeće učenika KŠC Bihać: Humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih artikala za Merhamet u Bihaću

Vijeće učenika Katoličkog školskog centra”Ivan Pavao ll ” organiziralo je humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih artikala koje smo donirali Merhametu u Bihaću .

Cilj ove akcije jeste bio da obezbjedimo hranu onima kojima je to najpotrebnije, a broj korisnika Merhameta je 282 građana. Ovu akciju smo uspješno realizirali uz pomoć naše koordinatorice vijeća, profesorice Almine Kozlice, i naravno, naših učenika i profesora koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanost i solidarnost te se odazvali ovoj akciji.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su bili dijelom ove akcije uz nadu da ćemo i ubuduće uspješno pomagati onima kojima je naša pomoć potrebna.

Draganović Fikret, predstavnik Merhameta u Bihaću: “Danas je poseban dan za mene i korisnike Merhameta jer smo dobili poziv vrijednih članova Vijeća učenika koji su humanitarnom akcijom prikupili veliku količinu prehrambenih sredstava. Merhamet trenutno ima 282 korisnika i oni svaki dan dobiju jedan topli obrok. Ova pomoć je jako važna i pomoći će nam da prebrodimo ova teška vremena. Zahvaljujemo se Vijeću učenika Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II” i svima koji su im pomogli da ova akcija bude sto uspješnija.”

Related posts