Vieira: Hrvati nemaju šansi protiv Francuske, Kante je najbolji igrač Svjetskog prvenstva

Legendarni francuski veznjak Patrick Vieira komentarisao je finale Svjetskog prvenstva u kojem će se sastati njegova Francuska i Hrvatska, a za svjetskog i evropskog prvaka s Trikolorima nema dileme u vezi s tim ko će na kraju podići trofej.

“Francuska je apsolutni favorit. Hrvatska u finale ulazi s tri uzastopne utakmice u kojima je igrala produžetke i imaju dan manje da se oporave od tih napora. Tako umorni i iscrpljeni igrat će protiv atletski moćne Francuske koja posjeduje veliku brzinu i snagu. Kad Francuska krene, Hrvatima će biti teško. Međutim, moramo biti oprezni. Siguran sam da ćemo biti svjetski prvaci. Prije početka turnira sam rekao da ćemo biti prvaci. Nakon što smo pobijedili Argentinu uvjeren sam u to. Ništa neće moći zaustaviti ovu Francusku”, rekao je Vieira, Arsenalova legenda.

Iako je Luka Modrić za mnoge prvi favorit za Zlatnu loptu Mundijala, Vieira ima drugačije mišljenje.

“Ne znam je li N'Golo Kante najbolji na svijetu, ali je sigurno najbolji veznjak na ovom Svjetskom prvenstvu. Čudesan je do sada. Ne postoji mnogo igrača koji su poput njega”, istakao je Vieira.

Related posts