VIDEO: Srbin na svadbu sina pozvao bošnjačkog vojnika koji mu je spasio život na Kupresu

SRPSKI vojnik Vlado Gajičić, koji je zamalo poginuo na Kupresu tijekom rata u Bosni i Hercegovini, nedavno je na vjenčanje svog sina pozvao Aliju Ćosića, dobitnika najvišeg priznanja u Armiji RBiH “Zlatnog ljiljana” i zapovjednika voda “305.-705. slavne brdske brigade”.

Ćosić je ranjenom Gajičiću spasio život kad je ostao bez oba oka, a mnogi su mu to zamjerili.

“Meni je svaki ranjenik bio isti. Nisam nikad razmišljao da ću jednog dana tog čovjeka opet sresti”, rekao je Ćosić novinarima Dnevnog avaza.

Iako je u ratu ostao bez dva brata, nije se dvoumio oko pomoći srpskom vojniku. Gajičića su nakon pružanja prve pomoći prebacili u zeničku bolnicu, gdje ga je Čosić posjetio i vratio mu sat koji je ostao tijekom zarobljavanja. Gajičić se nakon rata posvetio potrazi za čovjekom koji mu je spasio život. Sreli su se prvi put 1996. na linija razgraničenja, a otada su ostali prijatelji.

“Prije dvadesetak godina sam u onom nesretnom ratu doživio veliku nesreću. Teško sam ranjen. Moja sreća u toj nesreći je bila to što se u isto vrijeme i na istom mjestu našao jedan veliki čovjek i gospodin, Alija Ćosić”, rekao je Gajičić na svadbi i dodao:

“Taj veliki čovjek je riskirao svoj život da bi spasio moj. Nikad mu nisam imao prilike odužiti se, niti ću je ikada imati, ali mogu mu se zahvaliti pred svima vama jer mi je poklonio život. Ovo je očit primjer da ne pije vodu ona da smo mi svi neprijatelji. Nismo, nismo nikad bili i nikada nećemo ni biti”.

Related posts