VIDEO: JE LI PALA VLADA USK: OTKAZANA SJEDNICA SKUPŠTINE, PREDSJEDAVAJUĆI NIJE DOŠAO, SBB DOBIO ''NAREDBU'' IZ SARAJEVA

Redovna sjednica Skupštine USK-a trebala je početi danas u 10 sati. Međutim to se nije desilo zbog nedolaska određenog broja zastupnika, a koji čine vladajuću većinu. Između ostalog, nije se pojavio ni predsjedavajući Skupštine USK-a, Agan Bunić (SBB).

Neslužbeno saznajemo kako je upravo SBB dobio depešu iz Sarajeva u kojoj se nalaže da se krene u formiranje vlasti sa koalicionim partnerima sa federalnog nivoa.

Jasmin Musić, predsjednik kluba zastupnika SDA kazao je u izjavi za USKinfo.ba da kreću u formiranje vlasti sa koalicionim partnerima sa federalnog nivoa, a to su u ovom slučaju Demokratska fronta i Savez za bolju budućnost – Fahrudin Radončić.

To znači da za većinu nedostaje podrška još tri zastupnika, a ona će vjerovatno biti pronađena u Laburističkoj stranci koja broji upravo toliko zastupnika. Razgovore i pregovore sa ovom strankom, potvrdio je i Jasmin Musić.

Rasim Pajić, predsjednik kluba zastupnika A-SDA, stranke koja u vladajućoj većini učestvuje sa najviše zastupnika, nije ponudio uvjerljiv razlog za neodržavanje sjednice Skupštine, odnosno rekao je da je uzrok otkazivanja preobiman i opširan materijal, kao i Dnevni red sa velikim brojem tačaka.

uskinfo

 

Related posts