Već 15 dana nema nikakvih informacija o nestalom Amaru Ramiću iz Tuzle

Iako smanjenim intenzitetom, potraga za 21-godišnjim Amarom Ramićem iz Tuzle koji je posljednji put viđen prije dvije sedmice i dalje traje. Kriminalistička policija skupa sa članovima Federalne uprave civilne zaštite u proteklim danima ulagala je sve napore, ali ovaj mladić nije pronađen.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) za Klix.ba je potvrđeno da pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije i dalje tragaju za Ramićem koji je posljednji put viđen 2. maja ove godine.

Zbog nedostatka kvalitetnih informacija koje bi mogle ukazivati na moguću lokaciju na kojoj se mladić nalazi, Federalna uprava civilne zaštite sada potragu na terenu provodi manjim intenzitetom.

“Sve informacije koje trenutno imamo dijelimo s MUP-om TK i na osnovu tih informacija postupamo na terenu. Nažalost, mi još uvijek nemamo nijednu kvalitetnu informaciju od koje bismo mogli krenuti i početi operativno djelovati na terenu”, rekao je za Klix.ba Sabahudin Spahović iz Civilne zaštite FBiH.

Spahović dodaje da na terenu i dalje djeluje jedan tim koji provjerava određene informacije i saznanja do kojih dolaze ostali članovi Federalne uprave civilne zaštite.

“Mi, MUP TK i svi ostali koji rade na ovom slučaju nisu došli ni do jedne kvalitetne informacije koja bi ukazivala da je nestali Amar viđen na određenom dijelu terena te da bi se tamo mogla usmjeriti potraga”, rekao je Spahović.

Kao što je već i poznato, Ramićev izlazak iz stambene zgrade u kojoj živi s roditeljima u tuzlanskom naselju Brčanska Malta nadzorne kamere zabilježile su 2. maja oko 16:20 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

U potragu za ovim studentom Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odmah su se aktivno uključili tragači Federalne uprave civilne zaštite koji su dosad pretražili lokacije na području Tuzle i njene okoline, zatim Kalesije, Ugljevika, Čelića, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Zavidovića i Malog Zvornika.

Također, ispitan je i određen broj osoba, međutim, istražitelji do konkretnih informacija o tome gdje bi se ovaj mladić mogao nalaziti još uvijek nisu došli.

Pored tuzlanskih istražnih organa koji ne pamte ovako misteriozan nestanak, za Amarom i dalje tragaju njegovi roditelji, prijatelji, studenti s kojima je išao na fakultet, ali i sugrađani.

Svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom mladiću mogu kontaktirati Amarovog oca putem broja telefona 061/163-987 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.

Related posts