Vandali u Bosanskoj Krupi otišli korak dalje: Uništeno dječije igralište u Malim adama

Uz sve napore lokalne uprave i ekološki osvještenih građana Bosanske Krupe, da što ljepše urede grad, za svoj a posebno za ugođaj turista koji će uskoro početi, kao i svake godine u vrijeme proljeća i ljeta, u velikom broju pohoditi i uživati u ljepotama općine, ipak postoje i oni koji na takav trud odgovaraju postupcima koji ih svrstavaju u najveće neprijatelje grada i prirode kojom je obdarena Bosanska Krupa.

Vandalsko ponašanje pojedinaca kojima očito već dugo vremena niko ne ulazi u kraj posljednjih dana posebno je razljutilo mnoge građane Bosanske Krupe. Nakon kanti za smeće, klupa za odmor, panoa, na red za uništavanje došlo je čak i dječije igralište u Malim adama.

Svi koji su svjedočili devastiranom igralištu pitaju se čime su mališani zaslužili ovakvo ponašanje i hoće li počinioci barem ovaj put odgovarati za svoje postupke. Povodom ovog nečasnog čina oglasio se i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

– I tužan sam i ljut u isto vrijeme. Ne opravdavam ovakvo ponašanje ni u kom smislu, ali ovo ipak s obzirom da se tiče djece traži mnogo ozbiljnije shvatanje kao i represivnije mjere sprečavanja i pronalaska krivaca. Naravno da je šteta i zbog uloženog novca, ali vjerujte da mene više zabrinjava činjenica da u našem okruženju postoje ljudi koji su spremni uništiti nešto što djecu čini sretnom – kaže načelnik Halitović.

Uništeno dječije igralište obišao je općinski komunalni redar, sačinio zapisnik te o istom obavijestio inspektora koji će od nadležnih organa tražiti pronalaženje i sankcionisanje ovog nehumanog čina.

Related posts