UIO oduzela robu vrijednu 120.000 maraka: Zaplijenjeni duhan, odjeća, parfemi..

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje pretresom na nekoliko lokacija u Regionalnom centru Sarajevo privremeno su oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 120.000 KM.

Tokom nekoliko planiranih i koordiniranih kontrolnih aktivnosti službenici UIO su privremeno oduzeli veću količinu duhana i duhanskih prerađevina, odjevnih predmeta i parfema poznatih svjetskih marki za koje se sumnja da je riječ o falsifikatima.

Pored toga, privremeno je oduzeto i nekoliko motornih vozila uključujuči i dva ATV Quad stranih registarskih oznaka i bez dokumentacije o porijeklu.

Roba je oduzeta od nekoliko pravnih lica koja posluju na području koje pokriva Regionalni centar UIO Sarajevo.

Aktivnosti na terenu provela su ovlaštene službene osobe Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo. Kad su u pitanju oduzeta vozila aktivnosti su provedene u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno važećoj zakonskoj legislative pokrenuti su postupci kod nadležnih sudova, navodi se u saopćenu.

– Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni – kazali su iz UIO.

Related posts