Uhapšeni automafijaši: Pronađen mercedes sa Interpolove potjernice

Četiri osobe inicijala D. K., U. P., B. G. i O. G. iz Prijedora uhapšene su u akciji policije, nakon što je prije dva dana u mjestu Trnopolje pronađen ukradeni mercedes njemačkih registarskih oznaka koji se pri tome još nalazi i na Interpolovoj potjernici.

Četvorka je uhapšena zbog sumnje da su ukrali automobil koji je inače vlasništvo jedne firme iz Hamburga ali i sumnje da se mogu dovesti u vezu sa nelegalnim posjedovanjem droge i oružja koje je pronađeno u pretresima koji su uslijedili. Po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru pretreseni su stambeni objekti koje koriste osumnjičeni.

– Pretresom objekata pronađen je alat namijenjen za obijanje brava motornih vozila, zatim kontakt ključ mercedesa, 26 grama marihuane, veća količina municije te minsko-eksplozivnih sredstava. Pronađena municija i dijelovi naoružanja su oduzeti, dok je o pronalasku minsko-ekslozivnih sredstava obaviještena Civilna zaštita – kazala je za Faktor Zvezdana Alendarević, glasnogovornica CJB Prijedor.

Policija je ustanovila da su D. K. i U. P. ukrali mercedes te da im je u svemu pomogao i D. A. iz Prijedora. Nadalje, utvrđeno je da su D. K. i U. P. u noći sa 30. na 31. oktobra u Prijedoru pokušali ukrasti i BMW X5. Osumnjičeni su nakon saslušanja u policiji pušteni na slobodu, a protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Policija nastavlja raditi na pronalasku i identifikovanju drugih osoba koja se mogu dovesti sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

/faktor.ba

Related posts