Pomoć za realizaciju projekta “Vrijedne ruke”

Zahvaljujući Bosancima i Hercegovcima koji žive i rade u švedskom Geteborgu, prikupljena je značajna novčana pomoć za realizaciju projekta „Vrijedne ruke“, koji ima za cilj socijalno zbrinjavanje starijih štićenika projekta „Nada“ u Sanskom Mostu.

Sredstva je socijalnoj radnici Ameli Omić, koja vodi ovaj projekat, predao Alvid Talundžić iz Starog Majdana, inače jedan od organizatora ove akcije, koji je prije nekoliko dana od sebe poklonio vozilo „citroen“ projektu „Nada“.

Podsjetimo, zamisao je da se u sklopu projekta „Vrijedne ruke“ podigne malinjak kojim bi gazdovali stariji štićenici „Nade“, koji su starosnim uzrastom prerasli program edukacije i socijalizacije djece s posebnim potrebama.

Finansiranje projekta „Vrijedne ruke“ pomogli su finansijski : Islamska zajednica Bošnjaka u Geteborgu, Merhamet Švedske, zatim firme u vlasništvu naših ljudi koji žive u ovom švedskom gradu: Diggasoft, SC Gravtjanst, Sana Riv&Stadservice AB, Elvon Entreprenad AB, Surte dack&service, Leilas Bageri, MS Constructions AB, IB Redovisnigsbyra, Mia s Fastighetsservice AB, Jasko Bygg&Snickeri AB, Bygg Pins AB i Broderna Talundzic Entreprenad AB.

Također, sem pomenutih firmi, sredstva za finansiranje projekta donirali su i sedmorica Bosanaca i Hercegovaca iz Švedske, jedan domaći biznismen iz Sarajeva, dok je hiljadu sadnica malina donirao sanski proizvođač ove kulture „Malina Eškić“.

Realizacija projekta, koja uključuje kupovinu poljoprivrednog zemljišta i podizanje malinjaka trebala bi uslijediti na proljeće iduće godine.

Related posts