Uhapšen Mustafa Hasanbašić, drugi napadač na dobojsku policiju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su danas u poslijepodnevim satima Mustafu Hasanbašića koji se sumnjiči da je u petak oko 12 sati pucao na dobojsku policiju nakon čega se dao u bijeg.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz MUP-a ZDK, Hasanbašić je pronađen dok je hodao na lokalnom putu u mjestu Jablanica kod Maglaja nakon čega je prevezen u Policijsku stanicu u Maglaju gdje će do daljnjeg biti zadržan.

Dežurni operativni MUP-a ZDK je dodao da je Hasanbašić pronađen oko 16 sati, a više informacija bit će poznato u narednom periodu.

Podsjetimo, Hasanbašić je u petak oko 12 sati pucao na dobojsku policijsku patrolu koja ga je prepoznala s obzirom na to da je za njim raspisana potjernica policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon što je primijetio da ga je policija prepoznala, u društvu s Benjaminom Ćosovićem, pucao je prema policijskom vozilu iz vatrenog oružja, nakon čega ih je fizički napao i nanio im teže tjelesne povrede.

Nakon događaja, Ćosović je uhapšen, a Hasanbašić se dao u bijeg. Tokom bijega iz Doboja, Hasanbašić je prošao pored nekoliko policijskih barikada, a vozilo Škoda Octavia s kojim je pobjegao je pronađeno u jučerašnjim poslijepodnevnim satima na širem lokalitetu Donja Paklenica, dok je on pobjegao u minsko polje.

Policijski službenici MUP-a ZDK su se rasporedili na lokacijama gdje bi Hasanbašić mogao izaći iz minskog polja, a danas u poslijepodnevnim satima je uhapšen.

Hasanbašić je nekoliko puta osuđivan zbog ubistva i krađe.

Related posts