Uhapšen jedan od najbogatijih biznismena u BiH

U akciji koju su u četvrtak izveli pripadnici FUP-a, te sarajevskog i zeničkog MUP-a, a u kojoj su tri osobe uhapšene zbog iznude, uhapšen je i bh. biznismen i jedan od vlasnika “Zovko Company”, Marinko Zovko iz Žepča. Osim Zovke, kako je Faktor već objavio, u ovoj akciji uhapšen je i poznati MMA borac Ajlin Ahmić (33), te M. H. (38), iz Bijelog Polja, a terete se za krivično djelo iznuda, počinjeno na štetu Asima Serdarića iz Visokog.

Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva ZDK, na čiji prijedlog je zenički Sud svoj trojici odredio jednomjesečni pritvor. Kako Faktor nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, radi se o klasičnom “utjerivanju duga”. Naime, Asim Serdarić, koji je inače vlasnik jedne visočke firme, Zovki je bio dužan ogroman novac, a navodno je riječ o stotinama hiljada maraka, za gorivo ( U vlasništvu firme Zovko Company, između ostalog je i lanac benzinskih pumpi Zovko Oil).

Kada je Zovko od njega tražio svoj novac nazad, Serdarić ga je prijavio za iznudu. U potrazi za dokazima policija je pretresla i nekoliko objekata i stanova na području Sarajeva i Zenice, te su izuzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Pripadnici FUP-a tako su zaplijenili veću količinu novca u različitim apoenima, vatreno oružje, municiju, više mobitela i SIM kartica, bilješke, rokovnike i dokumentaciju, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi.

Zovko je, inače, dovođen u vezu sa više poznatih manekenki, pjevačica i starleta, a poznat je u medijima po tome što je često znao malo jače “stisnuti gas”, a potom se hvaliti snimcima brze vožnje na društvenim mrežama. Tako se u martu ove godine “pohvalio” vožnjom od 250 kilometara na sat, na dionici od Banjaluke do Klašnica. (Faktor)

Related posts