UEFA oduševljena potezom kapitena bh. kadeta

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu grupe C Evropskog prvenstva s minimalnih 1:0 savladala je selekciju Srbije, a zahvaljujući ovom rezultatu oba tima su takmičenje na kontinentalnom šampionatu okončala nakon grupne faze.

Nakon utakmice, zvanični Twitter profil Evropskog prvenstva u Hrvatskoj objavio je fotografiju koja se brzo proširila društvenim mrežama.

U centru pažnje našao se kapiten U-17 reprezentacije naše zemlje Rijad Sadiku koji je pokazao duh fair-playa tako što je svom povrijeđenom vršnjaku, reprezentativcu Srbije Slobodanu Tediću, pomogao da dođe do svlačionice.

Ovaj potez nije prošao nepoaženo ni od strane zvaničnog Twitter profila UEFA-e, na kojem su podijeljenje dvije fotografije Sadikua i Tedića, a uz zastave Bosne i Hercegovine i Srbije piše “Respect”, što jasno govori šta u krovnoj kući evropskog fudbala misle o potezu kapitena bh. kadeta.

https://twitter.com/UEFAcom/status/862384786043797504?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.faktor.ba%2Fvijest%2Fuefa-odusevljena-potezom-kapitena-bh-kadeta-247916

Related posts