Mreža vijeća učenika Unsko-sanskog kantona proglašena najboljom Mrežom u BiH

mreSVUBiH je ujedinjeno tijelo svih savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini, koje se zalaže za postojanje i efikasno funkcionisanje savjeta/vijeća učenika u svih srednjim školama na nivou države.

U Sarajevu je u periodu od 08. do 10.05.2017. održana IX konferencija mreSVUBiH-a i treća regionalna konferencija, u kojoj su, pored srednjoškolaca Bosne i Hercegovine, učestvovali i predstavnici srednjoškolaca iz Slovenije i Hrvatske.

Mreža vijeća učenika Unsko-sanskog kantona (mreVUK USK) je ostvarila ogroman uspjeh u 2016./2017. školskoj godini: proglašena je najboljom Mrežom u Bosni i Hercegovini zbog truda i zalaganja njenih predstavnika i srednjoškolaca, ušla je u budžet Unsko-sanskog kantona i potpisala je prvi Memorandum s lokalnom upravom, te na taj način ostvarila mnogobrojna partnerstva.

Predsjednik Mreže Unsko-sanskog kantona Kenan Kečanović i potpredsjednica Azemina Mehinagić, koji su predstavljali rad Mreže našeg kantona na konferenciji, su naglasili da su za ovaj uspjeh zaslužni mladi lideri iz 22 srednjoškolske ustanove Unsko-sanskog kantona i da je ovo samo početak progresivne priče.

Također su im se u Sarajevu, u sklopu programa i plana rada mreVUK-a USK, pridružili mnogobrojni srednjoškolci Unsko-sanskog kantona, te na taj način učestvovali u aktivnosti “Srednjoškolski pohod 2017”.

Related posts