Ubica iz Sanskog Mosta predat Tužilaštvu: Policajce sačekao u kafani i mirno im se predao

Policija Unsko-sanskog kantona predala je danas Tužiilaštvu USK Muhameda Kadirića iz Vrhpolja kod Sanskog Mosta, koji je jučer u tom mjestu, pucnjima iz automatske puške, ubio komšije Safeta Kadirića iz Vrhpolja, te Elkaza Razića i Emira Bajrića iz Kamička.

Nakon što ga ispita tužilac koji rukovodi istragom ovog slučaja odlučit će se o daljim mjerama protiv njega, dok je na mjestu zločina kriminalistička policija MUP-a USK i danas nastavila uviđajne radnje.

Ubistvo se dogodilo jučer oko 14.30 sati u ljetnoj kuhinji koja se nalazi u blizini Muhamedove kuće, a ubica se nedugo nakon toga predao policiji nakon što je otišao do prvih komšija i rekao šta je uradio. Potom je otišao u kafanui i sačekao policajce da dođu po njega, te im se mirno predao.

Prethodno je sa ubijenom trojicom sjedio i pio, da bi, iz još nepoznatih razloga izbila svađa, nakon koje je Kadirić dograbio pušku i rafalno zapucao u svoje komšije i rođake.

Motivi ovog zločina još se utvrđuju. Prema kazivanjima mještana svemu je kumovala rakija, a Kadirić je navodno patio i od PTSP-a. – piše faktor.

Related posts