U UN-u otkazani fizički sastanci nakon pet slučajeva Covida-19

Svi fizički sastanci predviđeni ovog tjedna u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku otkazani su nakon pet slučajeva zaraze covidom-19 u diplomatskoj misiji Nigera, objavio je UN u utorak.

“Preporuka medicinske službe je bila da otkažemo sastanke u utorak u sjedištu UN-a, dok čekamo podatke o kontaktima tih zaraženih osoba”, stoji u pismu koje je u ponedjeljak navečer 193 članova Ujedinjenih naroda uputio predsjednik Opće skupštine Volkan Bozkir.

U utorak poslijepodne u novoj poruci Volkan Bozkir naveo da je ta mjera produžena do kraja tjedna po preporuci glavnog tajnika UN-a, Antonia Guterresa.

On je tražio da svi fizički sastanci obustave do kraja tjedna kako bi se bolje procijenila proširenost virusa i završila procedura praćenja kontakata osoba s kojima su oboljeli bili u dodiru, precizira predsjednik Opće skupštine.

Niger je jedna od nestalnih članica Vijeća sigurnosti. Fizički sastanci Vijeća kojim predsjeda Rusija, predviđen u utorak ujutro u sjedištu organizacije je pretvoren u videokonferenciju.

To je bio prvi slučaj kada su Ujedinjeni narodi otkazali sastanak od kada je organizacija u ljeto ponovo počela održavati fizičke sastanke u svom sjedištu u New Yorku.

Izvor: vijesti.ba

Related posts