U Švicarskoj proizvedena nova vrsta čokolade, ružičasta je i potpuno drugačijeg okusa

Švicarska tvornica čokolade Barry Callebaut proizvela je ružičastu čokoladu i naučnici tvrde da je, nakon mliječne, tamne i bijele, poslije 80 godina izumljena i četvrta vrsta ovog omiljenog slatkiša.
Čokoladu potpuno novog okusa nazvali su Ruby prema vrsti kakaa Ruby koje čokoladi daje ružičastu boju.

Ovo je prva vrsta čokolade koja je “izumljena” nakon 1930. godine kada je proizvedena bijela čokolada.

Čokolade nije ni gorka, ni mliječna niti slatka i ima laganu, kremastu strukturu, a zbog laganog i voćnog okusa nije toliko zasitna, što znači da će se moći konzumirati u većim količinama nego ostale vrste čokolade

Uprkos ružičastom izgledu, u čokoladi nema dodatnih boja i okusa.

U tvornici smatraju kako će Ruby biti veoma tražena na tržištu, jer odgovara željama današnjih generacija koje su prilično odane hedonizmu, a osim toga bit će dostupna i po različitim cijenama.

Related posts