U Sarajevo dolaze brojni delegati i gosti: Osniva se Nezavisna bosanskohercegovačka lista

U biznis centru Unitic u Sarajevu danas će s početkom u 17 sati biti održana Osnivačka skupština Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Riječ je o novom političkom projektu čiji je jedan od inicijatora za osnivanje, sa drugim nezavisnim načelnicima i vijećnicima, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, piše agencija Patria.

Na Skupštini će delegati koji će doći iz gradova i općina iz cijele BiH izabrati predsjednika i Predsjedništvo stranke kako bi se izvršila neophodna sudska registracija.

Kako je kazao za Patriju načelnik Starog Grada Ibrahim Hadžibajrić u narednih nekoliko mjeseci uslijedit će rad na terenu od Krajine do Goražda kako bi se ljudi upoznali sa idejom koju će ponuditi Nezavisna bosanskohercegovačka lista. On je istakao da će ljudima ponuditi alternativu a ako to prepoznaju onda će NBL na sljedećim Općim izborima biti ravnopravan partner drugim političkim strankama.

Uz Hadžibajrića i ideju ovakvog političkog koncepta je i nekoliko nezavisnih načelnika i vijećnika koji su osvojili mandate uz veliku podršku građana.

Hadžibajrić je na lokalnim izborima 2016. godine osvojio treći načelnički mandat sa 10.000 dobijenih glasova. Upravo to povjerenje i trenutna politička situacija nagnali su ga da pokuša ponuditi drugačiji koncept političkog djelovanja.

– Mi moramo postati većina i otvoreno se suprotstaviti svim oblicima političkih varanja i zloupotreba političke vlasti. Inicijativa koju ćemo mi pokrenuti imat će za cilj da pokrene, vodi i realizira novo političko djelovanje u bh. društvu radi rekonstruiranja i snaženja svih oblika političke vlasti u skladu s temeljnim načelima država uključenih u Evropsku uniju – kazao je Hadžibajrić ranije.

Related posts