U Podgorici eksplodirao automobil u vožnji

Marko Martinović (38) iz Podgorice teže je povrijeđen u stravičnoj eksploziji, koja se večeras, nešto prije 18 sati, dogodila u Ulici Vasa Raičkovića.

Automobil je postao užarena buktinja Automobil je postao užarena buktinja

Zbog opekotina po glavi i rukama Martinović je primljen u Klinički centar, gdje su ljekari, tokom pregleda, kazali da povrede nisu opasne po život.

Eksplozija se dogodila na parkingu ulice, nakon čega se zaustavljeni automobil za kratko vrijeme pretvorio u užarenu buktinju. Očevici su ispričali, da se nakon što je eksplodirao, automobil u plamenu nastavio kretati od marketa prema zgradi Katastra, a potom se popeo na trotoar i zaustavio.

Podgoričkim “Vijestima” je rečeno da je Martinović bio u automobilu kada je eksplodiralo, ali da je uspio izaći na drugoj strani ulice.
Navodno, njegova glava i jakna bili su u plamenu, pa se Martinović “bacakao” po travnjaku u blatu kako bi ugasio vatru.

Dok su ga vozili u Klinički centar, vatrogasci su gasili požar na opel astri, od koje je ostao samo lim.
Policija i inspektori blokirali su prometnu ulicu u dijelu grada Preko Morače, a onda pokušali utvrditi kako je došlo do eksplozije.

Koliko je eskplozija bila jaka najbolje govori podatak da je na cesti, gdje je pukla bomba ispod automobila, ostao ogroman krater u kojem je odgorijevalo i sat nakon napada.

Valja kazati kako je Martinović od ranije poznat policiji.

Related posts