Bosanac Muhamed Duraković među najboljim liječnicima u svijetu

Međunarodna asocijacija zdravstvenih radnika primila je u svoje redove i doktora Muhameda Durakovića, Bosanca koji trenutno svoj posao doktora porodične medicine obavlja u dalekom SAD-u.

Duraković je svoje mjesto u ovoj prestižnoj asocijaciji zaradio nadolazećim publikacijama u magazinu “Vodeći svjetski liječnici” te je visokoobrazovani doktor porodične medicine sa ekspertizom u svim poljima svog posla.

Duraković se bavi medicinom već 37 godina, a trenutno liječi pacijente u RC Hospital&Clinic u Oliviji u Minnesoti.

Njegova karijera otpočela je 1979. godine, nakon što je diplomirao, a kasnije i magistrirao na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Nakon specijalizacije na polju ginekologije i opstetrike u Zagrebu, Duraković je otišao u SAD te dovršio specijalizaciju porodične medicine u Južnoj Dakoti.

Kako bi bio upoznat sa posljednjim otkrićima u svom polju ekspertize, Duraković je član Američke akademije porodičnih ljekara i Američko-bosanskog društva.

Nagrađen je prestižnom nagradom “Hasan Brkić” i jedan je od 10 najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Svoj uspjeh zahvaljuje odličnom obrazovanju, a slobodno vrijeme provodi sa svojim unukom te na skijanju.

Muhamedova supruga Azra također radi na istoj klinici kao i Muhamed te se bavi porodičnom medicinom. Par ima dvoje odrasle djece koji su također medicinari.

klix.ba

Related posts