U napuštenom toaletu u Bihaću otkrivena tri migranta

Službenici Jedinice granične policije Izačić u ponedjeljak su spriječili tri strana državljana u ilegalnom prelasku državne granice iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Otkriveni su u napuštenom toaletu na području Bihaća. Nisu posjedovali identifikacijske isprave, a u razgovoru sa službenicima ove Jedinice su izjavili da dolaze iz Libije.

Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, saopćila je Granična policija BiH.

Od 1. 1. 2017. do 7. 11. 2017. službenici PGP-a Izačić su otkrili 41 ilegalnog migranta: 18 državljana Turske, sedam Afganistana, četiri Irana, tri Libije, dva Šri Lanke, jednog Pakistana i šest osoba s područja Kosova. Pripadnici PGP-a Izačić u ilegalnom prelasku državne granice su otkrili i pet državljana Češke Republike.

Istog dana službenici PGP-a Bijeljina otkrili su krivotvoreni izvadak licencije za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza robe koji je prilikom granične kontrole na uvid dao D. O. (1983.), državljanin BiH.

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu Man, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. Prema naredbi tužitelja Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, licencija je privremeno oduzeta.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Related posts