U Barceloni 13 mrtvih, više od 80 povrijeđenih: Uhapšena dvojica napadača, jedan ubijen

U terorističkom napadu koji se danas dogodio u centru Barcelone, prema potvrđenim policijskim informacijama ubijeno je 13 osoba, dok je više od 80 povrijeđeno. Dvojica osumnjičenih napadača su uhapšena, dok je jedan ubijen u pucnjavi sa policijom.

Do napada je došlo u poslijepodnevnim satima u najpoznatijoj gradskoj ulici, čuvenoj La Rambli, kada se kombi zaletio u grupu ljudi koja je prelazila cestu.

Prema dosadašnjim informacijama, jedan od osumnjičenih napadača je 28-godišnji Driss Oukabir.

Mediji navode da je Oukabir živio u Ripollu, 80-ak kilometara od Barcelone. Navodno je rođen u Marseillesu.

Kako prenosi Telegraph, policija je saopćila da je on unajmio bijeli kombi koji je pregazio pješake. Kombi je unajmljen u gradiću Santa Perpetua de la Mogada. No, policija navodi kako je nejasno koja je Oukabirova uloga zapravo u terorističkom napadu.

Katalonska policija potvrdila je da su dvije osobe povezane s terorističkim napadom uhapšene, te jedna ubijena, ali nije poznato da li je Oukabir među njima.

Iz policije je, između ostalog, potvrđeno i to da je jedan vozač pregazio i dva policajca u St Just Desvernu, na zapadu Barcelone. Upravo s tog mjesta mediji izvještavaju da je jedan od osumnjičenih ubijen.

 

Related posts