Tužilaštvo KS traži maksimalnu kaznu za Sanjina Sefića

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljen proces Sanjinu Sefiću i drugima, a završne riječi iznijeli su Tužilaštvo KS, otac nastradale Selme Agić Amir Agić, sestra nastradale Edite Malkoč Enesa Kekić i advokatica porodica Agić i Malkoč Adela Duraković.

Tužilaštvo KS 22. avgusta nije bilo spremno za iznošenje završne riječi. Danas su zatražili maksimalnu kaznu zatvora za Sefića za dva krivična djela – izazivanje opće opasnosti i sigurnosti, te neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Istaknuto je da je Sefić povratnik u kršenju krivičnih djela, te da mu je 2015. određena kazna zatvora zbog napada na službeno lice. Također je navedeno da su i ostali optuženi Sara Sefić, Dino Agić i Saud Nišić povratnici u činjenju djela protivnih zakonu.

Amir Agić kazao je u svom obraćanju Sudu da traži da se Sefić kazni u skladu sa zakonom. Ranije je kazao i da bi mu 20 godina bila malo za ono što je učinio.

Odbrane optuženih završne riječi iznijet će 12. septembra nakon čega se vrlo brzo očekuje izricanje presude.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen 9. januara 2017. godine.

Related posts