Tri medalje za cazinske bicikliste s takmičenja u Sinju

Članovi Biciklističkog kluba (BK) „Cazin” nastavljaju s postizanjem dobrih rezultata na takmičenju „XCZ lige Dalmacije”.

Novi uspjeh postigli su u Sinju, gdje su na kružnoj stazi XCO „Šušnjevača”, u dužini od pet kilometara, osvojili tri medalje, i to dvije srebrene i jednu bronzanu. Staza je bila dosta zahtjevna, s nešto manje od 200 metara nadmorske visine po krugu, što je bio pravi izazov za oko 150 učesnika.

Vozila su se četiri kruga na dobro pripremljenoj i obilježenoj stazi, tehnički dorađenoj do detalja, za šta se pobrinuo organizator takmičenja BK „Vlaji – Sinj”.

Boje BK ”Cazin” branila su petorica biciklista, od čega su četvorica aktivni takmičari – Senad Prošić, Haris Puškar, Irvin Hušić i Mirsad Čizmić, dok je Adnan Abdagić rekreativac.

Srebrene medalje osvojili su Haris Puškar u kategoriji 20 do 30 godina i Mirsad Čizmić u kategoriji više od 50 godina, dok se bronzom okitio Senad Prošić u kategoriji 16-20 godina. Članovi BK „Cazin” pripremaju se za nastup u posljednjem kolu „XCZ lige Dalmacije”, koje će biti održana u Kninu. – piše avaz.

Related posts